Meny Stäng

Moderna Försäkringar

Moderna försäkringar är ett av de nyare försäkringsbolagen här i Sverige. De tillhör den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring, som är den största försäkringskoncernen i Norden, med över 2,2 miljoner privatkunder och fler än 100 000 företagskunder.

Moderna Försäkringar har specialiserat sig på försäkringar som ska passa moderna människor. Det innebär att ledorden bland annat är flexibilitet, trygghet och användarvänlighet. Företagets försäkringar är lätta att förstå sig på och eftersom försäkringarna är enkla så går de också snabba att hantera för försäkringsbolaget. Moderna Försäkringar har valt att fokusera väldigt mycket på sina kunder och att kunderna snabbt ska kunna komma i kontakt med försäkringsbolaget vid skadeärenden eller frågor av olika slag. Därför har Moderna exempelvis satsat på att ha generösa öppettider och de har också alltid legat i framkant när det gäller digitala tjänster av olika slag.

>> Läs mer direkt hos Moderna Försäkringar – klicka här

För tillfället erbjuder Moderna framförallt sakförsäkringar. Det innebär att de tillhandahåller försäkringar för hem och villa, bilar, båtar, företag och liknande. Just bilar och båtar är en nisch som Moderna försäkringar fokuserar mycket på, exempelvis genom att erbjuda specialförsäkringar för entusiastbilar och motorcyklar.

Billiga försäkringar

Moderna har fokuserat på att erbjuda billiga försäkringar. Men försäkringarna gör ändå inte avkall på trygghet och pålitlighet. Försäkringsbolaget har hittat andra sätt varpå de kan erbjuda extra billiga försäkringar. Ett sätt är genom att förenkla sina försäkringar så att de går snabbare att handlägga. Ett annat sätt är genom att erbjuda en rabatt för de kunder som tecknar försäkring online. Ifall man som kund tecknar sin försäkring på nätet så blir ju Modernas handläggningskostnader lägre för denna försäkring och det ska kunden premieras för.

Moderna har också valt att satsa på de kunder som har lägst skaderisk. Detta eftersom de inte vill att deras kunder ska tvingas att vara med och betala för de försäkringstagare som tar onödigt höga risker eller som har väldigt dyra och exklusiva bilar som kostar multum att ersätta ifall de råkar ut för en olycka. Moderna har anpassat sina försäkringar till de kunder som tar väl hand om sina saker och som har en privat standardbil som inte är helt ny, som inte är trimmad eller ombyggd och som inte är av sport- eller lyxmodell. De kunder som stämmer in på detta får i gengäld en lägre försäkringspremie.

Moderna Försäkringar

Bilförsäkring hos Moderna

Moderna erbjuder, som de flesta andra försäkringsbolag, en bilförsäkring i tre nivåer (trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring). Som komplement kan man också välja till en tilläggsförsäkring, exempelvis hyrbil, trafikolycksfall och krishjälp, assistansförsäkring och kombiförsäkring. Den stora fördelen med att teckna en bilförsäkring hos Moderna försäkringar är att man får ett omfattande försäkringsskydd för sin bil utan att behöva betala överpris för försäkringen.

Recension:
Moderna Försäkringar
Betygsatt av: BilligasteBilförsäkringen.nu
Betyg: 5