Meny Stäng

Bilförsäkring Porsche

Att köpa bil innebär både kostnader och skyldigheter, men det innebär förstås också frihet att ta sig dit man vill när man vill, och förhoppningsvis också tillfredsställelsen att få köra runt i en bil som man tycker om. Köper du, till exempel, en Porsche kommer du garanterat att skatta den lyckan högt. Men även om det är en njutning att glida runt i en snygg bil medför bilägandet som sagt en hel del måsten också. Du måste betala bensin, eller annat drivmedel och du måste kosta på bilen service och eventuella reparationer. Men, framför allt måste du betala fordonskatt och teckna en bilförsäkring.

Fordonsskatten är obligatorisk, liksom trafikförsäkringen och är ett måste för alla som äger en bil, eller annat fordon. En del tror att man inte behöver ha en trafikförsäkring om man inte tänker köra bilen, eller om den inte är i kördugligt skick. Men, det stämmer inte alls. Vilket skick bilen är och hur du tänker använda den spelar ingen roll alls i sammanhanget. Det är bara om du ställer av bilen, eller avregistrerar den, som du slipper betala skatt och trafikförsäkring.

Teckna bilförsäkring online:

Moderna
Moderna Försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Få upp till 20% rabatt på din premie genom att samla dina försäkringar.

  Skräddarsy din bilförsäkring med olika tilläggsförsäkringar.
 • Få ett prisförslag:
Folksam
Folksam
 • Folksam
 • Folksams Bilförsäkring Stor är topprankad i Konsumenternas jämförelse.

  Maskinskadeförsäkring ingår upp till 10 år eller 12000 mil i Bilförsäkring Stor.
 • Få ett prisförslag:
ICA
ICA Försäkring
 • ICA Försäkring
 • Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår, båda helt utan självrisk.

  Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden
 • Få ett prisförslag:

Men, den obligatoriska trafikförsäkringen ger dig inget skydd om något händer med din bil. Och har du en Porsche vill du förstås kunna få ersättning om bilen skadas på något sätt. Då måste du teckna en bilförsäkring. Själva bilförsäkringen är alltså frivillig, det är bara trafikförsäkringsdelen, som ju också ingår i en vanlig bilförsäkring, som är ett måste. Men denna försäkring är i första hand till för dina medtrafikanter. Den ersätter skador på de som färdas i din bil vid en olycka, men också andra människor och deras egendom som är inblandade i olyckan. Det betyder att du har en försäkring som täcker skador som du är vållande till om du, till exempel, råkar backa på en bil eller kör ner grannens häck. Då betalas skadorna på den andra bilen, eller på häcken, av din trafikförsäkring. Men, om det uppstår skador på din bil i samma situation får du ingen ersättning för dem. För att få hjälp med dessa skador måste du ha en bilförsäkring.

Halvförsäkring och helförsäkring

Bilförsäkringar finns hos många olika försäkringsbolag, och det kan vara svårt att veta var man ska teckna sin försäkring. De flesta bolag har försäkringar i två olika nivåer; halvförsäkring och helförsäkring, vilket inte gör valet lättare. Vid första anblicken ser alla försäkringarna likadana ut, men det kan finnas skillnader både i vad som ersätts och hur ersättningarna ser ut. Dessutom finns skillnader i den självrisk du får betala vid varje skadetillfälle. Så det lönar sig att jämföra olika försäkringar, och välja den som är mest fördelaktig. Och när det gäller försäkringar är det inte alltid den till det lägsta priset som är den förmånligaste. Om en billig försäkring inte ger samma skydd som en dyrare, kan det bli en riktigt dyr försäkring om du råkar ut för just de skador som inte berättigar till ersättning.

Bilförsäkring Porsche

Ofta finns de bästa försäkringarna hos det försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar för det speciella bilmärket. Om du har en Porsche finns det stor anledning att titta på en speciella Porsche-försäkring. En bilförsäkring medför en ganska stor kostnad, och det kan skilja tusenlappar mellan de olika försäkringarna. Märkesförsäkringarna är speciellt framtagna för ägarna av de specifika bilmärket och kan därför vara den förmånligaste försäkringen. En Porscheförsäkring är inte alltid billigare, men den har ofta fördelaktigare villkor för just Porsche. Ofta har, till exempel, märkesförsäkringarna en generösare maskinskadeförsäkring än de vanliga bilförsäkringarna. Något som är extra värdefullt om du har en bil som är lite äldre.

Jämför olika försäkringar

Men, när man jämför olika försäkringar och försäkringsbolag måste man också komma ihåg att bilförsäkringar är lite speciella. Här finns inget fast pris på en helförsäkring eller en halvförsäkring, och inte heller ett fast pris för en försäkring till en bil av ett visst märke. Priserna på bilförsäkringar sätts nämligen individuellt och det är inte bara vilket bilmärke du kör som avgör priset. Din ålder, var du bor och hur länge du har haft körkort är exempel på faktorer som avgör priset på din bilförsäkring. Försäkringsbolagen gör en riskbedömning som man har till grund för prissättningen, och olika bolags riskbedömning kan variera kraftigt mellan olika områden. Så även om du bestämt dig för att ta en märkesförsäkring för din Porsche kan det löna sig att titta på hur premien ser ut för just dig och din bil.

I vissa områden är försäkringar på vissa bilmärken dyrare, men ofta är det ändå märkesförsäkringarna som drar det längsta strået i jämförelserna. Tecknar du en Porscheförsäkring får du också en enklare och smidigare skadereglering. Ofta räcker det då med att ta bilen till närmaste märkesverkstad, och där får man då hjälp en skadeanmälan. De kan göra en skadebesiktning och du kan få en tid för reparation direkt. Då vet du också att din bli blir reparerad på en verkstad som är vana just ditt bilmärke, och du vet att det bara används originaldelar.

Märkesförsäkring

Många tror att man är låst till ett speciellt försäkringsbolag om man vill ha en märkesförsäkring. Men, faktum är att många av de försäkringsbolag som säljer bilförsäkringar erbjuder särskilda märkesförsäkringar vid sidan av de allmänna bilförsäkringarna. Men, för dig som har en Porsche är det förstås en Porsche försäkring som gäller. Denna har tagits fram gemensamt av Porsche Sverige, Porsche Finansiering och IF Skadeförsäkring AB. Märkesförsäkringen för Porsche ligger alltså hos IF, som är ett stort och välkänt försäkringsbolag på den svenska marknaden.

Vill du försäkra bilen hos ett annat försäkringsbolag kan du givetvis göra det. Du kan då inte få en speciell försäkring just för Porsche, men om du gör en ordentlig jämförelse och letar rätt på en försäkring till bra pris och villkor behöver det inte vara sämre. Ibland kan det vara fördelaktigt att samla sina försäkringar hos ett och samma bolag, och om du redan har din hemförsäkring och eventuella andra försäkringar hos ett bolag kan du få rabatt på dina försäkringar om du även tecknar din bilförsäkring där. Och kanske väger då de fördelarna upp de fördelar du kan få med en märkesförsäkring.

Recension:
Bilförsäkring Porsche
Betygsatt av: BilligasteBilförsäkringen.nu
Betyg: 5