Meny Stäng

Bilförsäkring Subaru

Vilken bilförsäkring ska man välja om man just blivit ägare till en Subaru? Det här med bilförsäkringar är ju ett kapitel för sig. Många tror att man måste ha en bilförsäkring om man äger en bil. men, det finns inga skrivningar i lagen som säger att du är skyldig att försäkra din bil, eller att du måste ha en viss nivå på ditt försäkringsskydd. En bilförsäkring tar man helt frivilligt, helt enkelt för att slippa stå för alla kostnader själv om det oförutsedda skulle inträffa. Men, det finns ändå en gnutta sanning i påståendet, för som bilägare måste du ha en giltig trafikförsäkring för att över huvud taget få köra bilen på vägen.

Trafikförsäkringen är främst till för att skydda dina medtrafikanter och den är obligatorisk för alla fordonsägare. Denna försäkring måste du teckna direkt du blir bilägare för att du ens ska kunna köra hem bilen. Men, det finns som sagt inget tvång på att du också måste ha en bilförsäkring. Trafikförsäkringen ersätter skador på de personer som färdas i din bil vid en olycka, men den täcker också skador på andra personer som är inblandade, och även deras egendom.

Teckna bilförsäkring online:

Moderna
Moderna Försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Få upp till 20% rabatt på din premie genom att samla dina försäkringar.

  Skräddarsy din bilförsäkring med olika tilläggsförsäkringar.
 • Få ett prisförslag:
Folksam
Folksam
 • Folksam
 • Folksams Bilförsäkring Stor är topprankad i Konsumenternas jämförelse.

  Maskinskadeförsäkring ingår upp till 10 år eller 12000 mil i Bilförsäkring Stor.
 • Få ett prisförslag:
ICA
ICA Försäkring
 • ICA Försäkring
 • Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår, båda helt utan självrisk.

  Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden
 • Få ett prisförslag:

Det betyder, till exempel, att om du råkar backa på en annan bil, eller grannens garageport, så ersätts skadorna som uppstår av din trafikförsäkring. Men, om din bil också skadas vid samma tillfälle får du ingen ersättning för skadorna från trafikförsäkringen. För att du ska ha rätt till hjälp med skadorna på din egen bil behöver du ha en bilförsäkring.

Men, eftersom man måste ha en trafikförsäkring direkt är det många som tecknar hela bilförsäkringen då, och det gör att man kanske inte hinner tänka efter eller jämföra olika försäkringar. Följden blir att man väljer sitt gamla försäkringsbolag, eller kanske den försäkring som rekommenderas av bilhandlaren. Det behöver naturligtvis inte vara det sämsta, men eftersom en bilförsäkring ändå utgör en ganska stor utgift kan det vara bra att titta på olika försäkringar och jämföra innan man bestämmer sig.

Jämför försäkringar

Prisjämförelser brukar alltid löna sig och när det gäller försäkringar är det inte bara kostnaden man ska titta på utan också vad de olika försäkringarna innehåller.  Visserligen ser de flesta bilförsäkringar relativt lika ut vid första anblicken, men det finns små skillnader och variationer som kan få stor betydelse den dag du behöver utnyttja försäkringen.

Om du köper din Subaru hos en auktoriserad Subaruförsäljare får du med största sannolikhet en rekommendation om att teckna en märkesförsäkring, en Subaruförsäkring för din bil. och om inte priserna skiljer sig alltför mycket åt kan en märkesförsäkring ofta vara fördelaktigare. Ofta har dessa specialkomponerade försäkringar ett bättre maskinskadeskydd, till exempel. Och om du tar en Subaruförsäkring kan du också känna dig säker på att bilen tas om hand av en verkstad som verkligen känner din bil, om skada uppstår.

Genom Subaruförsäkringen repareras din bil på en auktoriserad Subaruverkstad, och man använder självklart bara originaldelar vid reparationen. Hos försäkringsbolaget IF kan du få en Subaruförsäkring som man har tagit fram i samarbete med Subaru Nordic AB. Men det finns också andra försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring till din Subaru.  Det viktigaste när du ska teckna din försäkring är egentligen inte vad försäkringen heter, eller om den är skräddarsydd för just ditt bilmärke.

Välj en försäkring som ger dig det skydd du behöver

Det viktigaste är att du får snabb och bra hjälp om olyckan skulle vara framme. Så titta noga på villkoren, och välj en försäkring som ger dig det skydd du behöver och vill ha. alla försäkringsbolag erbjuder bilförsäkringar i två olika försäkringsnivåer; helförsäkring och halvförsäkring.  Om man bara ser till namnet kan det låta som att en halvförsäkring bara ger ett litet skydd, men så är det faktiskt inte.

Även halvförsäkringen ger ett bra försäkringsskydd och den täcker skador vid både olyckor, stöld och brand. Den omfattar också glasskador, skador på maskin och elektronik, räddning, krishjälp och rättshjälp. Halvförsäkringen är, med andra ord, till god hjälp vid de flesta situationer man kan hamna i som bilägare. Och rättsskyddet, som hjälper dig med både advokatkostnader och rättegångskostnader, om du tvingas in i en rättstvist, gäller inte enbart för tvister i samband med olyckor, utan också tvister som kan uppstå i samband med reparationer, bilköp eller försäljning av bilen. En halvförsäkring ger alltså ett gott skydd i en bilägares vardag. Den stora skillnaden mellan denna och en helförsäkring är att helförsäkringen också omfattar vagnskador.

Om du köpt en ny Subaru

När du köper en ny Subaru behöver du kanske inte tänka på detta, eftersom de flesta nya bilar som säljs i Sverige kommer med en vagnskadegaranti. Och så länge garantin gäller behöver du inte ha en helförsäkring på bilen. Det där med att man ska ha en helförsäkring till en ny bil och en halvförsäkring när den blir äldre stämmer alltså inte helt. Under de år när vagnskadegarantin gäller ger en halvförsäkring, i kombination med vagnskadegarantin, samma skydd som en helförsäkring senare ger.

Du har alltså samma skydd men behöver bara betala för den billigare halvförsäkringen. När vagnskadegarantin går ut uppgraderar du till en helförsäkring, och idag är det många försäkringsbolag som erbjuder sig att göra detta automatiskt, så att du inte riskerar att stå utan ett komplett försäkringsskydd. Och detta gäller oavsett om du har en speciell Subaruförsäkring eller en allmän bilförsäkring. Men, det är förstås viktigt att du tar reda på att ditt försäkringsbolag erbjuder denna tjänst. Om du själv ska uppgradera försäkringen kan du enkelt se hur länge garantin gäller genom att titta på ditt garantibevis.

Att välja bilförsäkring

Att välja bilförsäkring är inte bara en fråga om att välja försäkringsbolag. Du ska också välja hur omfattande försäkring du vill ha. Om du vill ha ytterligare skydd än helförsäkringen ger kan du välja till olika tilläggsförsäkringar som gör din bilförsäkring komplett.

När det gäller priserna på de olika försäkringarna är det lite mer komplicerat än när man gör en annan prisjämförelse. Prissättningen på en bilförsäkring görs nämligen efter en riskanalys, och de olika bolagen kan komma fram till olika resultat i sina analyser. Ju högre skaderisken anses vara desto högre blir försäkringspremien. Och här finns det många faktorer som spelar in, som exempelvis bilmärke, bostadsort, din ålder och hur länge du har haft körkort.

Recension:

Bilförsäkring Subaru
Betygsatt av: BilligasteBilförsäkringen.nu
Betyg: 5