Meny Stäng

Billiga försäkringsbolag

Idag så är bilens kostnader för hushållet höga och det beror på att bensinpriset går upp, och bilen kräver underhåll och bilförsäkringen kanske också är hög. Du kan faktiskt påverka detta på ett smart sätt, och det är din bilförsäkring. Frågan är hur länge du har haft din bilförsäkring, du kanske betalar snällt när räkningen kommer utan att veta att du kanske betalar på tok för mycket. Idag så har du säkert en dator med internet i hemmet, och på detta sätt så kan du hitta många billiga försäkringsbolag på nätet och på detta sätt dra ner på dina kostnader och utgifter.

Det har ingen betydelse om du har flera försäkringar som hem och bilförsäkring, nästan alla bolag ger dig även rabatter när du byter och idag så går det faktisk att pruta med försäkringsbolagen. För att börja på rätt sida så kan vi tipsa om bra försäkringsbolag som Moderna Försäkringar som under den senaste tiden bara växer i Sverige och blir större. Det är lätt att räkna ut vad din försäkring kommer att kosta genom att besöka deras hemsida, och du får även en extra rabatt när du köper försäkringen på internet. Sen har vi försäkringsbolaget ICA Försäkring som också har alla typer av försäkringar som du kan tänka dig från bil, hem, olycksfall med mera.

Billiga försäkringsbolag:

ICA
ICA Logotyp
 • Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår, båda helt utan självrisk.

  Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden
 • Få ett prisförslag:
evoli
Evoli Logotyp
 • evoli är alternativet för dig som sällan drabbas av skador och därför vill betala en så låg premie som möjligt.

  Högre självrisker men lägre försäkringspremie. Ingen bindningstid.
 • Få ett prisförslag:
Hedvig
Hedvig Logotyp
 • En bilförsäkring med det skydd du behöver. Reparation på valfri verkstad. Skydd för batteri i elbilar och hybrider.

  Digital skadeanmälan 24/7 i appen. Laga stenskott kostnadsfritt. Förare under 25 år utan högre självrisk.
 • Få ett prisförslag:

Man skriver i sitt registreringsnummer, mil per år, typ av försäkring med mera, och klickar på Sök, och resultatet visas på skärmen. På internet så kan du hitta allting och det gäller även försäkringar, och glöm det gamla sättet när du satt vid telefonen en hel dag för att ringa alla försäkringsbolag. Nu går det bara på några minuter, och du kommer att hitta den bästa typen av försäkringar till ditt hus eller bil som exempel. Billiga försäkringsbolag är minst lika bra som de dyrare, du behöver bara kontrollera vad försäkringen innehåller så att den täcker allting som du behöver. På detta sätt kommer du få över pengar till andra roliga saker istället för att kasta bort pengarna på saker som dyra försäkringar helt i onödan.

Lista över billiga försäkringsbolag

Att välja försäkringsbolag

Att välja rätt försäkringsbolag är viktigt, men inte alltid enkelt. Det är lätt att man som konsument gör vad man är upplärd att göra, det vill säga försöka spara så mycket pengar som möjligt. Vid val av försäkring kan det dock bli ödesdigert att enbart titta på kostnad för försäkringspremie. Att konsekvent välja försäkringen med lägst premie är vanligtvis inte den rätta vägen att gå. Här ska vi ta en titt på vilka frågor det är viktigt att få svar på, innan det är dags att teckna en ny försäkring.

Viktiga punkter att checka av

Det finns några punkter som är viktiga att checka av innan du fattar ett beslut kring vilket försäkringsbolag du ska välja. Nu kan de punkterna vara lite olika beroende på vilken typ av försäkring det handlar om, men säg till exempel att du letar efter den bästa bilförsäkringen, så behöver du titta noga på följande saker.

Vad ingår i grundskyddet

För att kunna utröna vilket försäkringsbolag som är det bästa för just dig och din situation är det av yttersta vikt att du verkligen tar dig tid att jämföra de olika bolagens försäkringar och omfattning. Det som ingår som en del i grundskyddet hos vissa aktörer, kan behöva tecknas som tilläggsförsäkring hos andra. Det kan i sin tur få den grundläggande försäkringspremien att se billigare ut hos vissa bolag, trots att det skydd du får för priset kanske inte är tillräckligt. Därför är det viktigt att du jämför villkoren noga, så att du kan få en helhetsbild av om det kan tänkas räcka med en grundläggande försäkring eller om du även behöver lägga till olika tillval.

Om du kommer fram till att du behöver välja tillval, är det naturligtvis också viktigt att se över vilken påverkan detta får på helhetspriset. Då kanske du kommer fram till att det blir mer lönsamt att välja en mer omfattande bilförsäkring med ett mer omfattande skydd. Sådana punkter som kan omfattas av det här är exempelvis djurkollisioner, som ingår i vissa försäkringsbolags lösningar, medan andra hanterar det som ett extra skydd som kostar extra. Hyrbilsförsäkring är ett annat sådant exempel. När du jämför olika försäkringsbolag bör du därför vara noga med att undersöka exakt vad en vanlig helförsäkring täcker, och vilka tilläggsförsäkringar de erbjuder.

billiga försäkringsbolag

Möjligheter att påverka självrisken

Något som också är viktigt att undersöka är möjligheten att påverka självrisken. Många bolag ger kunden möjlighet att välja mellan olika nivåer på självrisken. Den som inte vill få en alltför hög kostnad vid ett eventuellt olyckstillfälle kan då välja en lägre självrisk men behöver i gengäld betala en högre premie för att kompensera för detta. Den som hellre vill hålla nere månadskostnaden kan då istället välja en hög självrisk. Det ger förstås en hårdare ekonomisk smäll om olyckan råkar vara framme, men blir billigare så länge allt fungerar som det ska.

Anpassningsmöjligheter

För att kunna välja rätt aktör behöver du veta vilka möjligheter de olika bolagen erbjuder när det kommer till att anpassa försäkringarna efter behov. Vilka bolag erbjuder märkesförsäkringar, och är dessa i så fall väl anpassade? Se till ditt eget behov, och välj det bolag som erbjuder de bästa lösningarna för just din bil och situation. Om du till exempel har en bil av en modell med speciella funktioner eller känsliga områden, är det naturligtvis alltid en trygghet för dig som kund, att veta att din försäkring tar hänsyn just till dessa funktioner och områden. Det är därför viktigt att du tar dig tiden att undersöka vad försäkringsbolaget egentligen gör för skillnad på försäkringarna beroende på typ av bil. Är det bara namnet som skiljer, eller är skyddet verkligen utformat med bilens olika svagheter och styrkor i åtanke?