Meny Stäng

Bilförsäkring Kia

Många som ska teckna en bilförsäkring för en nyinköpt bil väljer försäkring på ett nästan slumpartat sätt. Eftersom man måste ha en försäkring tar man den första man hittar, för att helt enkelt få det gjort. Och visst måste man ha en försäkring på bilen så fort man får den i sin ägo, men det måste egentligen inte vara en bilförsäkring. Den försäkring som är obligatorisk enligt lag är trafikförsäkringen. En försäkring som till största delen finns till för att hålla dina medtrafikanter skadeslösa vid en eventuell trafikolycka.

Genom denna försäkring får alla som färdas i din bil ersättning för de skador de får vid en olycka. Trafikförsäkringen täcker också skador på andra människor och andras egendom som är inblandade i olyckan. Detta gäller också om du kör på något, som en annan bil, en häck eller ett staket. De skador som uppstår täcks av din trafikförsäkring. Men, trafikförsäkringen ger aldrig ersättning för skador på din bil, även om den skadas vid samma tillfälle. För att du ska kunna få ersättning för dessa skador måste du ha en bilförsäkring. Och eftersom det kan skilja mycket på både priser och kostnader är det ingen bra idé att bara ta en försäkring ur högen. Detta är ändå en relativt stor kostnad, och det är därför lönsamt att jämföra olika försäkringsbolag och deras försäkringar innan du bestämmer dig.

Teckna bilförsäkring för din Kia online:

Moderna
Moderna Försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Få upp till 20% rabatt på din premie genom att samla dina försäkringar.

  Skräddarsy din bilförsäkring med olika tilläggsförsäkringar.
 • Få ett prisförslag:
Folksam
Folksam
 • Folksam
 • Folksams Bilförsäkring Stor är topprankad i Konsumenternas jämförelse.

  Maskinskadeförsäkring ingår upp till 10 år eller 12000 mil i Bilförsäkring Stor.
 • Få ett prisförslag:
ICA
ICA Försäkring
 • ICA Försäkring
 • Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår, båda helt utan självrisk.

  Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden
 • Få ett prisförslag:

Fundera på vilket försäkringsskydd du behöver och vill ha, och titta sedan på vilka skador som ersätts i de olika försäkringarna. Det är också bra att ta reda på hur ersättningarna ser ut, och hur mycket du ska betala i självrisk. Om du har köpt en helt ny bil, till exempel, är det faktiskt helt onödigt att teckna en helförsäkring. Ofta rekommenderar man ju att ta en helförsäkring till nyare bilar, för att sedan nedgradera till en halvförsäkring när bilen blir äldre och värdet sjunker. Och det stämmer till en del, men eftersom nästan alla nya bilar kommer med en vagnskadegaranti, som ger samma ersättning som en helförsäkring, räcker det med en halvförsäkring de första åren.

När garantitiden gått ut

När garantitiden går ut, oftast efter tre år, uppgraderar du försäkringen till en helförsäkring. Många försäkringsbolag erbjuder sig att hålla reda på när garantin går ut och påminner dig, eller gör en automatisk uppgradering. Om du, till exempel, tecknar en Kiaförsäkring behöver du inte tänka på detta alls, eftersom Kia Bilförsäkring gör en automatisk uppgradering av din bilförsäkring så att du har ett fullgott skydd hela tiden. Kia Bilförsäkring är en försäkring som ges i samarbete mellan Kia Motors Sweden och IF Skadeförsäkring. Denna märkesförsäkring är skräddarsydd med 100% fokus på just Kia, och den ger dig bland annat en garanti om att bilen alltid repareras med Kia originaldelar på en auktoriserad Kia-verkstad.

Det är också Kia Bilförsäkring som fått Kia Motors Swedens förtroende att hantera vagnskadegarantin, vilket förstås kan påverka valet av försäkring om du har en ny Kia. Du kan givetvis ha din trafikförsäkring och andra delar av bilförsäkringen hos ett annat försäkringsbolag. Men, det kan vara bra att tänka på att du då kan få betala två självrisker om något händer så att både trafikförsäkringen och vagnskadegarantin behöver utnyttjas.

Att teckna en märkesförsäkring

Detta är den officiella Kiaförsäkringen, men du kan också få märkesförsäkringar hos andra försäkringsbolag. De flesta större bolag erbjuder märkesförsäkringar för ett antal bilmärken, och många av dem har Kia med i sin lista. Så om du vill ha din försäkring hos ett annat försäkringsbolag kan du alltså ändå välja en Kiaförsäkring. En av fördelarna med märkesförsäkringar är att de ofta har en generösare maskinskadeförsäkring än vanliga bilförsäkringar. Man brukar säga att om inte priserna skiljer sig allt för mycket från varandra är en märkesförsäkring oftast fördelaktigare.

Men, det kan ju finnas andra anledningar att välja ett annat försäkringsbolag, som till exempel att du har dina andra försäkringar där och får en generös rabatt för att du samlar dina försäkringar, eller för att du helt enkelt har större förtroende för ett visst bolag. Och då är det förstås en stor fördel att det går att teckna en speciell Kiaförsäkring också här.

Men, när du jämför olika försäkringar är det inte bara bilmärket som avgör hur mycket du ska betala för din försäkring. Just när det gäller bilförsäkringar är prissättningen individuell och det är många olika faktorer som spelar in. Bland annat beror kostnaden på vart du bor, hur gammal du är och hur länge du har haft körkort. Allt detta är faktorer som påverkar riskbilden, och det är utifrån den som försäkringsbolagen sätter sina priser. Om du bor i ett riskområde, är ung och bara har haft körkort en kort tid kommer din försäkring att vara betydligt dyrare är för äldre bilägare med lång erfarenhet bakom ratten, till exempel.

Att jämföra försäkring

Och dessa faktorer är helt oberoende av vilken bil du kör, även om bilmärket också ingår i bedömningen. Din Kiaförsäkring har alltså inte samma pris som alla andras, utan priserna sätts individuellt. Däremot ser ju villkoren likadana ut för alla som väljer samma försäkring. Och att jämföra försäkringar innebär inte bara att titta på kostnaderna utan också att läsa villkoren så att du vet vad de olika försäkringarna innehåller.

De flesta försäkringsbolag erbjuder bilförsäkringar i två olika nivåer, som oftast kallas hel- och halvförsäkring. Hos något bolag kan benämningen vara en annan, men innehållet är ganska likartat. Den största skillnaden mellan en hel- och en halvförsäkring är att helförsäkringen också omfattar vagnskador. Men, vissa skillnader kan förekomma, något du ser om du tittar på villkoren till de olika försäkringarna. Det finns också en rad olika tilläggsförsäkringar för dig som vill ha ett ännu mer omfattande försäkringsskydd.

I den speciella Kia Bilförsäkringen får du en del fördelar som bara gäller din Kia. Om din bil totalskadas när den är yngre än två år, till exempel, får du en helt ny bil. Är bilen äldre än två år, eller har gått mer än 4000 mil, får du utöver bilens marknadsvärde också ersättning för mervärde med 20% över marknadsvärdet. Detta gäller i båda fall under förutsättning att du har köpt en ny Kia hos en auktoriserad Kia-återförsäljare.

Recension:
Bilförsäkring Kia
Betygsatt av: BilligasteBilförsäkringen.nu
Betyg: 5