Meny Stäng

Volkswagen försäkring

Om du äger en Volkswagen vill du förstås se till att den skyddas av en bra försäkring. Du har då två tänkbara vägar att gå. En lösning är att vända dig direkt till Volkswagen för att teckna en Volkswagen bilförsäkring. Fördelen med denna är att den verkligen är specialanpassad efter de olika bilmodeller som finns för stunden från just denna biltillverkare, och du kan räkna med att du kan få snabb och bra hjälp om olyckan är framme och du behöver den. En annan lösning är att söka efter en Volkswagen försäkring hos ett annat försäkringsbolag som erbjuder mer specialanpassade försäkringar baserat på bilmärke. Du kan naturligtvis inte räkna med en lika specialanpassad produkt som om du tecknar försäkringen direkt via företaget som tillverkat bilen, men det kan mycket väl täcka behovet ändå.

Teckna en bilförsäkring till din Volkswagen online:

Vårt toppval

ICA bilförsäkring

Bra skydd, schysst pris

 • Topprankad i test

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp 24/7

Hedvig

Helt utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassat skydd

Gofido

Konkurrenskraftigt pris

 • Utan bindningstid

 • Helt digitalt

 • Anpassa ditt skydd

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Teckna försäkring direkt hos Volkswagen

Om du verkligen vill säkerställa att den bilförsäkring du väljer är anpassad för ditt fordon, kan det förstås vara en god idé att teckna en försäkring direkt via Volkswagen. Detta ger dig som kund ett flertal fördelar. Vissa delar i försäkringen är otroligt förmånliga, vilka vi ska lyfta fram närmare här.

Färgglada Volkswagen-bilar

Utökad maskinskadeförsäkring

En väldigt viktig komponent är en utökad försäkring gällande maskinskada. Med Volkswagens egen försäkring gäller detta skydd ända tills bilen hunnit bli åtta år, alternativt tills den gått 15 000 mil. Det är betydligt generösare än de flesta andra försäkringar.

En enhetlig faktura

Om du har valt att finansiera ditt bilköp med hjälp av Volkswagens eget billån, kan du få allt samlat på en och samma faktura. Du kan med andra ord få både billån, eventuell serviceavgift och försäkringen på samma faktura. Detta minskar förstås risken att du ska missa någon inbetalning, det ger mindre pappersarbete och dessutom kan du få rabatt på försäkringen tack vare att du samlar flera av dina utgiftsposter hos företaget.

Nyvärde och mervärde – två intressanta fördelar

Med en märkesförsäkring från biltillverkaren får du två intressanta fördelar, beroende på hur gammal din bil är. Om din bil förstörs totalt innan den hunnit bli två år, och inte har gått mer än 4 000 mil, får du en likadan ny bil. Skulle bilen vara mer än två år får du bilens marknadsvärde täckt av försäkringen, men även 20 % ytterligare, vilket är mycket förmånligt jämfört med de flesta andra försäkringar. Detta förutsätter dock att vissa specifika villkor uppfylls kring var du köpt din bil.

Golf Gti - Volkswagen

Bilförsäkring från annat bolag

Många av de stora försäkringsbolagen erbjuder märkesspecifika bilförsäkringar. Det betyder att du hos många av dessa aktörer också kan teckna en relativt anpassad bilförsäkring för din bil av märket Volkswagen. Att teckna en sådan försäkring kan ibland ge en lägre premie, och ibland även en lägre självrisk än en märkesförsäkring direkt från biltillverkaren. Detta är naturligtvis en viktig morot för många konsumenter. De här försäkringarna kan många gånger vara bra, och är ofta tämligen heltäckande. Det du får betrakta som nackdelar är att du aldrig kan få en samlad faktura med alla utgifter som rör bilen, samt att du tappar fördelar som att få mervärdesersättning och rabatt på skyddet.

Ålder på bilen kan spela roll

Det är viktigt att vara medveten om att bilens ålder kan spela roll för valet av försäkring. Att teckna en märkesförsäkring direkt hos Volkswagen kan definitivt vara en god idé om du väljer att köpa en ny, eller förhållandevis ny bil, eftersom denna ger dig en lång maskinskadeförsäkring, vilket de flesta försäkringar från andra bolag inte gör. Om du däremot köper en Volkswagen av äldre årsmodell kan det ofta fungera bra att välja en bilförsäkring från ett annat bolag, då de ofta täcker det behov som finns i den situationen, där bilen hunnit få ett lägre värde.