Meny Stäng

Bilförsäkring Volvo

Att ha en bil av märket Volvo är en stor fördel för oss svenskar. Märket är känt för säkerhet i första hand, och även med en hög tillförlitlighet. Du vet kanske att de kallades för Svenssonbilen, och då tänker man mest på modeller som 240. Volvo har funnits under en väldigt lång tid och är idag ett respekterat märke i hela världen.

Volvo har en stor organisation med försäkringar. Volvokortet som du använder till att betala för din service och även tanka med på deras stationer som finns runt om i Sverige. Det är fördelaktigt att ha ett Volvokort när man äger en Volvo, men hur är det med bilförsäkring Volvo tro? Fördelen med att ha en bilförsäkring hos Volvia bilförsäkring är att de kan din bil, och andra saker som anmälan, besiktning kan göras direkt hos verkstaden.

Användande av originaldelar är också en garanti om olyckan skulle vara framme. Och du har andra fördelar som att du betalar endast 0: – i självrisk när det gäller en glasreparation som exempelvis ett stenskott. Volvia säger sig även vara unika att ge dig maskinskadeförsäkring som täcker även följdskador som att kylsystemet går sönder så reparerar de även andra skador som kan tillkomma.

Jämför pris på bilförsäkringar till Volvo:

Moderna
Moderna Försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Få upp till 20% rabatt på din premie genom att samla dina försäkringar.

  Skräddarsy din bilförsäkring med olika tilläggsförsäkringar.
 • Få ett prisförslag:
Folksam
Folksam
 • Folksam
 • Folksams Bilförsäkring Stor är topprankad i Konsumenternas jämförelse.

  Maskinskadeförsäkring ingår upp till 10 år eller 12000 mil i Bilförsäkring Stor.
 • Få ett prisförslag:
ICA
ICA Försäkring
 • ICA Försäkring
 • Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår, båda helt utan självrisk.

  Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden
 • Få ett prisförslag:

Det är så klart inte bara Volvia som har en bilförsäkring för Volvo, utan det finns även andra bilförsäkringar som även kan ha bättre avtal. Det kan skilja sig rejält ibland, och du kan enkelt jämföra dina försäkringar på internet med olika prisjämförelse sajter. Det fungerar som så att du skriver in ditt registreringsnummer och väljer saker som körsträcka per år, typ av försäkring trafik, halv eller helförsäkring. Sajten jämför sedan de olika bolagen och sorterar vilken som ger dig den billigaste premien. Det man skall tänka på är att du skall kontrollera prisuppgifterna genom att ringa till försäkringsbolaget, och där skall du fråga om viktiga saker som självrisk och var försäkringen innehåller.

“Ofta en rätt billig bil att försäkra”

Normalt så är Volvo en rätt så billig bil att försäkra. Det som påverkar priset är din ålder, om du är enda föraren, var den är parkerad och vilken utrustning som finns. Andra saker som gör priset är på vilken ort du bor på, och till exempel så är det dyrare att ha bilförsäkring Volvo i en storstad som Stockholm, Göteborg eller Malmö som exempel. Detta på grund av stöldrisken är betydligt större. Det är inte bara att skaffa en försäkring som sagt, utan du måste även läsa vad som anges i avtalet.

Extra utrustning som lättmetallfälgar, dyr stereo med mera kommer att göra din försäkring dyrare helt enkelt. Volvo är ändå en billig bil att försäkra eftersom de inte är lika stöldbegärlig som andra märken, och den har även en bra säkerhet som bra lås med mera. Tipset är att lägga alla dina försäkringar hos ett bolag, vilket gör att du kommer att få rabatter, och det erbjuder de flesta.

Recension:
Bilförsäkring Volvo
Betygsatt av: BilligasteBilförsäkringen.nu
Betyg: 5