Meny Stäng

Bilförsäkring Volvo

Att ha en bil av märket Volvo är en stor fördel för oss svenskar. Märket är känt för säkerhet i första hand, och även med en hög tillförlitlighet. Du vet kanske att de kallades för Svenssonbilen, och då tänker man mest på modeller som 240. Volvo har funnits under en väldigt lång tid och är idag ett respekterat märke i hela världen.

Volvo har en stor organisation med försäkringar. Volvokortet som du använder till att betala för din service och även tanka med på deras stationer som finns runt om i Sverige. Det är fördelaktigt att ha ett Volvokort när man äger en Volvo, men hur är det med bilförsäkring Volvo tro? Fördelen med att ha en bilförsäkring hos Volvia bilförsäkring är att de kan din bil, och andra saker som anmälan, besiktning kan göras direkt hos verkstaden.

Användande av originaldelar är också en garanti om olyckan skulle vara framme. Och du har andra fördelar som att du betalar endast 0: – i självrisk när det gäller en glasreparation som exempelvis ett stenskott. Volvia säger sig även vara unika att ge dig maskinskadeförsäkring som täcker även följdskador som att kylsystemet går sönder så reparerar de även andra skador som kan tillkomma.

Jämför pris på bilförsäkringar till Volvo:

Vårt toppval

ICA bilförsäkring

ICA-bonus på kostnaden

 • Topprankad i test

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp 24/7

Hedvig

Helt utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassat skydd

Gofido

Konkurrenskraftigt pris

 • Utan bindningstid

 • Helt digitalt

 • Anpassa ditt skydd

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Det är så klart inte bara Volvia som har en bilförsäkring för Volvo, utan det finns även andra bilförsäkringar som även kan ha bättre avtal. Det kan skilja sig rejält ibland, och du kan enkelt jämföra dina försäkringar på internet med olika prisjämförelse sajter. Det fungerar som så att du skriver in ditt registreringsnummer och väljer saker som körsträcka per år, typ av försäkring trafik, halv eller helförsäkring. Sajten jämför sedan de olika bolagen och sorterar vilken som ger dig den billigaste premien. Det man skall tänka på är att du skall kontrollera prisuppgifterna genom att ringa till försäkringsbolaget, och där skall du fråga om viktiga saker som självrisk och var försäkringen innehåller.

“Ofta en rätt billig bil att försäkra”

Normalt så är Volvo en rätt så billig bil att försäkra. Det som påverkar priset är din ålder, om du är enda föraren, var den är parkerad och vilken utrustning som finns. Andra saker som gör priset är på vilken ort du bor på, och till exempel så är det dyrare att ha bilförsäkring Volvo i en storstad som Stockholm, Göteborg eller Malmö som exempel. Detta på grund av stöldrisken är betydligt större. Det är inte bara att skaffa en försäkring som sagt, utan du måste även läsa vad som anges i avtalet.

Extra utrustning som lättmetallfälgar, dyr stereo med mera kommer att göra din försäkring dyrare helt enkelt. Volvo är ändå en billig bil att försäkra eftersom de inte är lika stöldbegärlig som andra märken, och den har även en bra säkerhet som bra lås med mera. Tipset är att lägga alla dina försäkringar hos ett bolag, vilket gör att du kommer att få rabatter, och det erbjuder de flesta.

Volvo

För många svenskar är Volvo det bilmärke de känner till allra bäst. Det är inte särskilt konstigt, med tanke på att detta är en av få biltillverkare som grundat sin verksamhet i Sverige. Detta har naturligtvis lett till att Volvo är en vanligt förekommande bil på svenska vägar, men man har också exporterat många bilar till andra länder och andra kontinenter. Volvo Personvagnar AB som är det fullständiga namnet på företaget, är idag ett dotterbolag till Geely Sweden AB.

Företagets historia

AB Volvo grundades i Sverige 1926, då man till en början var ett dotterbolag tillhörande SKF. Den första bilen kom ett år senare, och fick modellnamnet ÖV4. 1935 börsnoterades Volvo. Under 30-talet lanserade man även en tidig klassiker, Volvo PV36. Drygt tio år senare, 1947, släpptes PV444 som såldes i riktigt många exemplar. Totalt såldes nästan 200 000 bilar av denna modell och försäljningssiffrorna pekade rejält uppåt för företaget. 1956 var det dags för ytterligare en succémodell att lanseras, närmare bestämt Volvo Amazon, som under ett och ett halvt årtionde blev en stor försäljningssuccé och en mycket populär bil som trafikerade vägarna flitigt. Under 50-talet började man exportera bilar regelbundet till USA, där exportmarknaden snabbt växte sig ganska stor. Exportmarknaden i Europa tog också fart under detta årtionde, vilket naturligtvis betydde väldigt mycket för företagets ekonomi och framgångar.

Ny viktig fabrik i Sverige

1964 var det dags för en mycket betydelsefull förändring. Då öppnade den nya fabriken i Torslanda, på Hisingen i Göteborg. Där har man än idag sitt huvudkontor, sitt centrallager och en stor del av monteringen och testverksamheten. Det är med andra ord en mycket viktig plats för Volvo och har så varit ända sedan 60-talet. Året efter att Torslandafabriken öppnades, öppnade man även en fabrik i belgiska Gent.

Uppköp sker

1999 såldes Volvo Personvagnar till Ford Motor Company. Denna affär omfattade dock enbart produktionen av personbilar. Inom AB Volvo behöll man övrig verksamhet. Innan verksamheten köptes upp av Ford, hade en rad andra planerade samarbeten gått om intet. Bland annat hade man planer på att gå samman med Renault under 90-talet, men så blev alltså inte fallet. 2010 tog kinesiska bolaget Zhejiang Geely Holding Group över Volvo Personvagnar från Ford. Sedan dess är alltså Volvo ett dotterbolag till Geely Sweden AB.

Kända bilar från Volvo

Att räkna upp kända modeller som tillverkats av Volvo är för de flesta inget problem. Volvo Amazon var en tidig klassiker och storsäljare, som är ihågkommen av många än idag. Volvo Duett som tillverkades under 50- och 60-talen var också en välkänd modell. Volvo 740 blev en riktig storsäljare på såväl 80-talet som 90-talet. På 90-talet och 2000-talet blev V70 ett populärt val för många. Bland de som föredrar SUV-modeller har Volvo XC60 och XC40 blivit mycket omtyckta. Det som är utmärkande för Volvo är att det finns något för alla, oavsett om man är ute efter en rejäl familjebil för den större familjen, eller en mindre bil passande en mindre familj, eller ett singelhushåll. Naturligtvis finns det även elbilar och laddhybrider för den miljömedvetna.