Meny Stäng

Bilförsäkring Ford

Som bilägare drar man oftast med sig en hel rad kostnader som man kanske inte alltid tagit med i beräkningen, när man planerade sitt bilköp. Att en bil är dyr i inköp vet ju alla, och att man också måste lägga en hel del pengar på drivmedel är heller ingen hemlighet. Men, nu är det ju också så att som bilägare måste man också betala fordonsskatt och man måste ha en bilförsäkring. Ja, egentligen måste man inte teckna en bilförsäkring, om man tror att man kan ta alla kostnader själv om något händer med bilen.

Men, en trafikförsäkring måste i alla fall alla bilägare ha. Denna försäkring är inte så mycket för dig själv som för dina medtrafikanter, och den ger ersättning till andra om du skulle råka orsaka en olycka. Om du kör på en annan bil, till exempel, så betalas skadorna på den bilen av din trafikförsäkring. Om du backar in i grannens häck, så att den blir förstörd ersätter försäkringen också de skadorna. Men, den ger ingen ersättning för de skador som eventuellt uppstår på din bil vid dessa och liknande tillfällen. Om bilen är med i en trafikolycka får alla som färdas i bilen ersättning för sina skador, och också andra personer som är inblandade. Även skadorna på andra inblandande bilar ersätts av trafikförsäkringen. Men, inte skadorna på din egen bil. För att få ersättning för dessa skador måste du nämligen ha en bilförsäkring.

Teckna bilförsäkring till Ford online:

Moderna
Moderna Försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Få upp till 20% rabatt på din premie genom att samla dina försäkringar.

  Skräddarsy din bilförsäkring med olika tilläggsförsäkringar.
 • Få ett prisförslag:
Folksam
Folksam
 • Folksam
 • Folksams Bilförsäkring Stor är topprankad i Konsumenternas jämförelse.

  Maskinskadeförsäkring ingår upp till 10 år eller 12000 mil i Bilförsäkring Stor.
 • Få ett prisförslag:
ICA
ICA Försäkring
 • ICA Försäkring
 • Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår, båda helt utan självrisk.

  Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden
 • Få ett prisförslag:

Och bilförsäkringen är alltså ännu en av de utgifter som följer med att vara bilägare. Det gäller också att välja rätt försäkring eftersom det kan skilja tusenlappar mellan olika bilförsäkringar. Det finns mycket att tänka på när man väljer. Givetvis vill de flesta ha en så billig försäkring som möjligt, men det är också viktigt att se på villkoren, och se vad man får för pengarna. I villkoren ser du vilka skador som ersätts och vilka som eventuellt är undantagna. Du kan också se hur olika typer av skador ersätts, och vad du får betala i självrisk.

Om det inte skiljer allt för mycket i pris är en märkesförsäkring ofta den mest fördelaktiga försäkringen. Om du väljer en Fordförsäkring får du en bilförsäkring som är speciellt anpassad till dig och andra Ford-ägare. De flesta försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar gör det i två olika varianter; hel- och halvförsäkring. Ibland, som när det gäller Fordförsäkring, kan de olika nivåerna kallas Fordförsäkring och Stor Fordförsäkring. Men oavsett vad man kallar dem innehåller de ungefär samma sak. Den största skillnaden mellan en hel- och en halvförsäkring är att helförsäkringen också omfattar vagnskada.

Vagnskadegaranti som ger samma ersättning som en helförsäkring

Det är vanligt att man tror att man ska ha den mest omfattande försäkringen när bilen är ny. Men, faktum är att de flesta nya bilar har en vagnskadegaranti som ger samma ersättning som en helförsäkring. Därför är det tillräckligt att ha en halvförsäkring under de första åren när denna garanti gäller. Sedan uppdaterar man till en helförsäkring när vagnskadegarantin upphör att gälla, och många försäkringsbolag hjälper till att hålla reda på när det är dags att välja en helförsäkring.

Som Ford-ägare är det alltså ofta fördelaktigt att välja en märkesförsäkring som är avsedd just för Ford.  Ford försäkring är en bilförsäkring som tagits fram i samarbete mellan Ford Motor Company och IF Skadeförsäkring AB. Detta är alltså en bilförsäkring som är framtagen för att passa dig som äger en Ford. Att ha en märkesförsäkring innebär att skadehanteringen blir både smidigare och enklare. Du behöver egentligen bara ta din bil till närmaste Fordverkstad. Där får du hjälp med både skadeanmälan och skadebesiktning och du får en tid för reparation. En process som kan bli betydligt mer långdragen om du ”bara” har en vanlig bilförsäkring. Då får du göra en skadeanmälan, och bli anvisad en verkstad som är godkänd av ditt försäkringsbolag.

Rabatt på försäkring

Men, det är faktiskt inte bara IF som erbjuder en märkesförsäkring för din Ford. De flesta stora försäkringsbolag som tillhandahåller bilförsäkringar har också ett utbud av märkesförsäkringar. Så om du vill ha din bil försäkrad hos ett annat försäkringsbolag än just IF har du ändå möjlighet att få en Fordförsäkring. Det finns ju olika anledningar till att välja ett särskilt försäkringsbolag. Kanske är det något bolag du har större förtroende för, eller där du har dina övriga försäkringar. Att samla sina försäkringar hos ett bolag kan löna sig rejält. Så om du har din hemförsäkring och eventuella andra försäkringar hos ett bolag vill du kanske också ha din bilförsäkring där. Man brukar kunna få en rejäl rabatt på alla försäkringarna då, vilket gör att både bilförsäkringen och hemförsäkringen blir billigare. Och du har ändå möjligheten att välja en försäkring som är speciellt framtagen för din Ford.

Om inte priserna skiljer sig allt för mycket är det alltså oftast fördelaktigt att välja en märkesförsäkring. Men, eftersom försäkringspremien ändå är en relativt stor kostnad kan det givetvis vara lönsamt att titta på olika alternativ och jämföra. När man jämför försäkringar är det inte bara priset som är viktigt, utan också innehållet i försäkringarna. Vad får du ersättning för och hur ser ersättningen ut, till exempel. En skillnad som man ofta ser är att de rena märkesförsäkringarna ofta har en generösare maskinskadeförsäkring vilket kan vara extra viktigt när bilen börjar bli äldre.

Försäkringsbolagets bedömning

Men, det är förstås inte bara bilmärket som avgör hur mycket du får betala för att försäkra bilen. Här finns en hel rad faktorer som påverkar priset, som exempelvis din bostadsort, din ålder och hur länge du har haft körkort. Försäkringsbolagen försöker helt enkelt kartlägga skaderisken, och sätter priset efter det. Bedömningarna kan se olika ut hos de olika bolagen, varför du kan få helt olika priser på liknande försäkringar när du jämför. Om du vill göra en rejäl jämförelse och hitta den bästa försäkringen för dig och din Ford, gör du det bäst online. Här, på nätet, finns alla Fordförsäkringar och andra bilförsäkringar samlade, och du kan lätt jämföra både priser och villkor. Du kan ta hjälp av speciella jämförelsesajter om du vill göra det extra enkelt för dig.

Recension:
Bilförsäkring Ford
Betygsatt av: BilligasteBilförsäkringen.nu
Betyg: 5