Meny Stäng

Helförsäkring

Helförsäkring för bil. Hitta den bästa helförsäkringen.

När du investerar i en bil, vare sig den är splitter ny eller en äldre modell, är det viktigt att tänka på försäkringsskyddet. En av de mest omfattande och säkra valmöjligheterna du har är helförsäkring. Låt oss dyka in i varför detta alternativ bör vara ditt förstahandsval.

Teckna en helförsäkring online:

Vårt toppval

ICA bilförsäkring

ICA-bonus på kostnaden

 • Topprankad i test

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp 24/7

Hedvig

Helt utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassat skydd

Gofido

Konkurrenskraftigt pris

 • Utan bindningstid

 • Helt digitalt

 • Anpassa ditt skydd

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Varför helförsäkring är den bästa investeringen för din bil

Föreställ dig att du precis har köpt din drömbil. Den glänser i solen och vägen ligger öppen framför dig. Men tänk dig om, bara några veckor in, bilen blir inblandad i en olycka eller blir vandaliserad på en parkering. Utan rätt försäkring kan detta bli både dyrt och påfrestande. Helförsäkring ger dig det bästa skyddet och sinnesfrid – en investering du inte kommer ångra.

1. Skydd mot kaross- och lackskador

När motgångarna slår till, är det viktigt att ha en helförsäkring. Med detta skydd kan du få ersättning för skador på både kaross och lack, något som kan vara kostsamt att åtgärda. Den täcker även skador som kan uppstå vid olyckor, vilket innebär att du inte behöver bekymra dig om dyra reparationskostnader.

2. Täcker allt som trafik- och halvförsäkring erbjuder

En annan stor fördel med helförsäkring är att den inkluderar allt som ingår i både trafik- och halvförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk och täcker skador som du orsakat på andra personer och deras egendom. Halvförsäkringen tar det ett steg längre och inkluderar skydd mot stöld, brand, glasskador och maskinskador. Helförsäkringen däremot, täcker allt detta plus mycket mer, vilket ger dig ett fullständigt skydd på vägen.

3. Extra skydd och trygghet

Extra skydd och trygghet med en helförsäkrad bil.
Förutom de ovan nämnda fördelarna, kommer en helförsäkring ofta med extra skydd och tillägg som kan vara mycket användbara. Detta kan inkludera rättsskydd, räddning vid vägassistans och skydd vid lös egendom i bilen. Dessa tillägg kan göra en stor skillnad när du ställs inför oväntade situationer och behöver extra hjälp.

4. Ekonomisk sinnesro

Kostnaden för en helförsäkring kan ses som en investering snarare än en utgift. Genom att betala en premie varje månad, skyddar du dig själv från potentiellt ruinösa kostnader vid en olycka eller skada. Dessutom innebär det att du inte behöver oroa dig för oförutsedda utgifter, då din försäkring täcker majoriteten av dessa.

5. Anpassningsbar och flexibel

En annan fördel med helförsäkring är dess anpassningsbarhet. Många försäkringsbolag erbjuder möjligheten att anpassa din försäkringsplan efter dina specifika behov och bilens värde. Det innebär att du kan lägga till eller ta bort tillägg baserat på vad du anser vara viktigast för ditt skydd.

Slutsats: Din bil förtjänar det bästa skyddet

Att välja rätt försäkring för din bil är inte bara en fråga om ekonomi, utan också om trygghet och sinnesro. Med helförsäkring får du det mest omfattande skyddet som finns tillgängligt, vilket innebär att du kan fokusera på att njuta av din bil utan att ständigt oroa dig för vad som kan hända.

Så nästa gång du står inför valet av bilförsäkring, kom ihåg att en helförsäkring inte bara skyddar din bil, utan också ditt sinne och din ekonomi. Det är en investering som betalar tillbaka sig själv, om och om igen.

Helförsäkring bil vad ingår

Vad som ingår i en helförsäkring
När man köper en bil är det lätt att bli uppslukad av känslan av frihet och bekvämlighet. Men med denna frihet kommer också ansvar och behovet av att skydda din investering mot oförutsedda händelser. En helförsäkring kan vara din räddning när olyckan är framme. Men vad innebär egentligen en helförsäkring? Låt oss dyka ner i detaljerna.

Skydd mot yttre skador

Att vara ute på vägarna innebär alltid en risk för skador på din bil, oavsett hur försiktig du är. Helförsäkringen tar hand om dessa bekymmer. Om din bil får en skada på grund av en trafikolycka, vandalism eller naturfenomen som hagel, kan du räkna med att din försäkring täcker kostnaderna för reparationer.

Trafikolyckor: Vad händer då?

Trafikolyckor kan hända vem som helst, när som helst. När olyckan inträffar är det viktigt att veta att du inte behöver bära hela den ekonomiska bördan själv. Helförsäkringen täcker reparationer av din bil, oavsett om det är ett mindre hack eller en större skada. Den ger dig också tryggheten att du inte behöver betala ur egen ficka om du ofrivilligt skadar någon annans egendom eller fordon.

Naturens krafter: Ingen kan kontrollera vädret

Det svenska vädret är känt för att vara oförutsägbart. Allt från kraftiga regn och översvämningar till hagelstormar kan orsaka stora skador på din bil. Med en helförsäkring får du hjälp med reparationer eller ersättning för skador orsakade av väderförhållanden som ligger utanför din kontroll. Det innebär att du kan känna dig trygg även när moder Jord visar sina oväntade krafter.

Stöld och inbrott: En oväntad mardröm

En av de mest oroande situationerna för en bilägare är att få bilen stulen eller att hitta den utsatt för inbrottsförsök. Helförsäkringen skyddar dig även här. Blir din bil stulen, kan du få ersättning för hela fordonets värde. Om någon bryter sig in och stjäl delar av eller tillhörigheter i din bil, täcker försäkringen också dessa förluster.

Ersättning vid stöld: En garanti för återhämtning

Ingen vill uppleva den stress som följer av att bli bestulen på sitt fordon. Helförsäkringen fungerar som en livlina genom att erbjuda ekonomisk ersättning, så att du kan köpa en ny bil om din blir stulen och inte återfinns. Detta gör att du snabbare kan återgå till ditt normala liv utan att behöva oroa dig för den ekonomiska delen av förlusten.

Inbrottsförsök: Vad täcks?

Vid inbrottsförsök kan delar av din bil skadas eller utrustning stjälas, vilket kan leda till stora kostnader för att återställa fordonet till sitt ursprungliga skick. Helförsäkringen täcker reparationer av lås, fönster och annan skadad utrustning. Dessutom kan du få ersättning för föremål som blir stulna från bilen, såsom GPS-enheter, stereosystem och personliga tillhörigheter.

Assistans på vägen: Din räddare i nöden

Att fastna med en bil som vägrar starta eller att få punktering på en avlägsen plats kan vara extremt frustrerande och ibland farligt. Helförsäkringen erbjuder ofta vägassistans, vilket innebär att du inte är ensam när problem uppstår.

Bärgning och nödtjänster

När bilen plötsligt slutar fungera kan det vara svårt att veta vad man ska göra. Vägassistans inkluderar tjänster som bärgning, nödbogsering, och hjälp på plats med enklare reparationer eller däckbyte. Detta innebär att du kan få snabb hjälp och undvika långa och osäkra väntetider vid sidan av vägen.

Lån av tillfällig bil

Om din bil måste in på verkstad för reparationer efter en olycka eller mekaniskt fel, kan helförsäkringen täcka kostnaden för att hyra en ersättningsbil under tiden. Detta gör att du kan upprätthålla din vardagliga rutin utan större störningar.

Rättsskydd: Navigera juridiska trubbel

Det är inte bara materiella skador och mekaniska problem som kan uppstå för dig som bilägare; ibland blir det även juridiska komplikationer. Helförsäkringen inkluderar ofta rättsskydd som hjälper dig att hantera tvister som kan uppstå efter en olycka.

Juridisk rådgivning och stöd

Om du hamnar i en dispyt, exempelvis med en annan förare om vems fel en olycka var, kan rättsskyddet täcka kostnader för juridisk rådgivning och representera dig i en rättstvist. Detta innebär att du har experter på din sida som hjälper dig att navigera genom eventuella rättsliga komplikationer.

Tvister och skadestånd

Att vara involverad i en rättslig strid kan vara både tidskrävande och dyrt. Helförsäkringens rättsskydd täcker ofta upp till en viss summa för dina juridiska kostnader, vilket inkluderar advokatkostnader samt eventuella skadeståndskrav. Detta ger dig en sinnesro att veta att du inte behöver hantera juridiska bekymmer ensam.

Finansiering och avbetalning

Förutom att skydda dig mot oförutsedda händelser och juridiska frågor, kan helförsäkringen också underlätta dina ekonomiska åtaganden när det gäller finansiering av din bil.

Totalskada och restvärdesförsäkring

Om din bil blir så pass skadad att den inte går att reparera, kan helförsäkringen inkludera en restvärdesförsäkring. Denna typ av försäkring innebär att du får en rimlig ersättning motsvarande bilens värde vid tidpunkten innan skadan inträffade, minus självrisken. Detta gör att du kan betala av eventuellt lån och kanske har tillräckligt för att börja leta efter en ny bil.

Flexibel betalning

Många försäkringsbolag erbjuder flexibla betalningsalternativ för helförsäkring. Du kan välja att betala din premie månadsvis, kvartalsvis eller årligen, vilket gör det enklare att planera och budgetera dina utgifter. Flexibilitet i betalning kan vara en stor fördel för att undvika ekonomisk stress.

Sammanfattning: Din trygghet på vägen

Att ha en helförsäkring är mer än att bara skydda din bil – det är en investering i trygghet och sinnesfrid. Med täckning för allt från trafikolyckor och naturens krafter till stöld, inbrott, rättsskydd och vägassistans, står du bättre rustad för att hantera de utmaningar som kan uppstå för dig som bilägare.

Helförsäkringen ger dig den trygghet som behövs för att kunna njuta av friheten bakom ratten, utan ständig oro för vad som kan hända längs vägen. Så, nästa gång du överväger att ta en bilförsäkring, tänk på hur mycket en helförsäkring kan erbjuda dig i form av skydd, säkerhet och bekvämlighet. Vägen ligger framför dig, och med rätt skydd kan du köra med full förtroende.