Meny Stäng

Bilförsäkring till Mercedes

Hur mycket energi lägger du på att hitta en bra försäkring när du har köpt en bil? det är förvånansvärt många som inte bryr sig så mycket alls, utan mer eller mindre tar ”första, bästa” bilförsäkring. Och om den första verkligen är den bästa är det naturligtvis ingen skada skedd. Men, om du inte tittar på olika försäkringar och jämför både priser och villkor är risken stor att du inte alls får den försäkring som är bäst för dig och din bil.

Om du har köpt en Mercedes, till exempel, finns det en hel del att fundera på innan du kan hitta den bästa försäkringen. Du måste fundera på hur omfattande försäkring du ska ha, hur, var och när du kör bil och annat som kan påverka ditt behov av försäkring. Du vet säkert att grunden i alla bilförsäkringar är den obligatoriska trafikförsäkringen som alla bilägare enligt lag måste ha.  förmodligen vet du också att denna trafikförsäkring i första hand tar till vara dina medtrafikanters intressen.

Visst ersätter den personskador på alla som färdas i din bil vid en olycka, men du får ingen ersättning för skador på bilen. Däremot ersätts skador på annans bil eller egendom som du är vållande till. Om du, till exempel, kör på en annan bil på parkeringen vid stormarknaden ersätts skadorna på den påkörda bilen av din trafikförsäkring. Men, för att du ska få ersättning för de skador som eventuellt uppstår på din bil vid skadetillfället måste du ha en bilförsäkring.

Teckna bilförsäkring online:

Moderna
Moderna Försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Få upp till 20% rabatt på din premie genom att samla dina försäkringar.

  Skräddarsy din bilförsäkring med olika tilläggsförsäkringar.
 • Få ett prisförslag:
Folksam
Folksam
 • Folksam
 • Folksams Bilförsäkring Stor är topprankad i Konsumenternas jämförelse.

  Maskinskadeförsäkring ingår upp till 10 år eller 12000 mil i Bilförsäkring Stor.
 • Få ett prisförslag:
ICA
ICA Försäkring
 • ICA Försäkring
 • Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår, båda helt utan självrisk.

  Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden
 • Få ett prisförslag:

Bilförsäkringar finns i två olika nivåer, som hos de flesta försäkringsbolag heter hel- och halvförsäkring. Av namnen att döma skulle man kunna tro att det var stor skillnad i innehållet på dessa försäkringar, och att en halvförsäkring inte är särskilt omfattande. Men, det stämmer inte riktigt. En halvförsäkring ger ett ganska omfattande skydd, och den största skillnaden är egentligen att helförsäkringen också innehåller en försäkring för vagnskada. Det vanliga är att man väljer en halvförsäkring om man har en äldre bil som inte har så stort ekonomiskt värde, men att man helförsäkrar nyare bilar. Men, om du har en helt ny Mercedes behöver du inte teckna en helförsäkring från början.

Ha ett fullgott skydd

Din nya bil kom med all sannolikhet med en vagnskadegaranti som gäller under de första åren. Och med denna garanti behöver du inte vagnskadeförsäkringen eftersom garantin täcker samma skador som helförsäkringen. Så för en ny bil räcker det gott med en halvförsäkring. När garantitiden går ut är det däremot dags att uppgradera försäkringen till en helförsäkring för att fortsatt ha ett fullgott skydd. Idag är det många försäkringsbolag som gör den uppdateringen automatiskt när vagnskadegarantin går ut. Men, för säkerhets skull kan du se i garantibeviset hur länge din vagnskadegaranti gäller. De flesta har en treårig garanti, men det kan finnas varianter.

Du kan naturligtvis välja vilket försäkringsbolag du vill när du tecknar en försäkring för din Mercedes. Köper du bilen hos en auktoriserad bilhandlare kommer du med största sannolikhet att få tips om Mercedes Benz-försäkring, som är en bilförsäkring som är skräddarsydd för Mercedes-ägare. Många föredrar att ta en märkesförsäkring när man försäkrar sin bil, och om inte priserna skiljer sig allt för mycket åt är märkesförsäkringen ofta fördelaktigare. Mercedes Benz-försäkringen är en bilförsäkring som har tagits fram i ett samarbete mellan Mercedes Benz Finans och IF Skadeförsäkring. Med denna försäkring är du alltid garanterad att eventuella reparationer görs på en auktoriserad märkesverkstad, och att bara Mercedes Benz originaldelar används.

Snabb hantering av din skadeanmälan

Om något händer kan du göra en skadeanmälan direkt på webben, vilket förstås är både enkelt och smidigt. Här är öppet dygnet runt, så du garanteras en snabb hantering av din skadeanmälan. Om din bil totalskadas får du en helt ny bil genom din Mercedes Benz-försäkring om bilen inte är äldre än två år, och inte gått mer än 4000 mil. Är bilen äldre än två år och / eller har gått mer än 4000 mil får du inte bara bilens marknadsvärde utan också ett mervärde på 20% av bilens marknadsvärde. Dessa villkor gäller under förutsättning att du har köpt din bil hos en auktoriserad Mercedes Benz-försäljare.

Mercedesförsäkringen ger också generös ersättning för fabriksmonterad utrustning om du förlorar något av den på grund av stöld. Det handlar om utrustning som däck, fälgar, GPS, stereo och annat som är med på bilen från fabriken.

Men, du måste naturligtvis inte ha en speciell märkesförsäkring utan kan teckna en vanlig bilförsäkring, hos vilket försäkringsbolag du vill.

Bilförsäkringar i två olika omfattningar

Nästan alla bolag erbjuder bilförsäkringar i två olika omfattningar, hel- och halvförsäkring. Du väljer den som passar dig och din bil. till dessa båda finns också en mängd olika tilläggsförsäkringar som ger dig ytterligare skydd. En bilförsäkring är ju inte bara till ifall du råkar ut för en trafikolycka. Mycket annat kan också hända som kan medföra stora kostnader för dig om du inte har en bilförsäkring. Om någon gör inbrott i bilen, till exempel, ger försäkringen ersättning både för de skador som uppstår på din bil, och för dina saker som blir stulna. Bilförsäkringen gäller också vid brand.

Men det finns också skydd inbyggda i en bilförsäkring som inte gäller bilen utan dig själv. Räddning och krishjälp ingår och också ett rättsskydd som ersätter både advokat- och rättegångskostnader om du blir indragen i en rättstvist. Rättsskyddet gäller inte bara tvister i samband med olyckor, utan också vid tvister som har med köp eller försäljning av bil att göra, och tvister som uppstår i samband med reparation. Och detta är innehåll i bilförsäkringen som man kanske inte tänker på så ofta, men som är mycket värdefulla i de situationer du behöver utnyttja dem.

Allt detta ingår i både helförsäkringen och halvförsäkringen hos de flesta försäkringsbolag. Skillnaderna mellan olika bolag ligger oftast i mindre detaljer och hur olika sorters skador ersätts. Skillnader finns förstås också i priserna på försäkringarna. Priserna sätts individuellt och bolaget gör en riskbedömning för att fastställa hur mycket du ska betala för din bilförsäkring. Här är det många faktorer som spelar in. Saker som hur gammal du är, hur länge du har haft körkort och var i landet du bor påverkar hur mycket din bilförsäkring kostar.

Recension:
Bilförsäkring till Mercedes
Betygsatt av: BilligasteBilförsäkringen.nu
Betyg: 5