Meny Stäng

Bilförsäkring pris

Bilförsäkring pris vad kostar en bilförsäkring

Du som är bilägare vet hur mycket det kostar med allting som behöver göras som service, byta sommar och vinterdäck, bensin och bilförsäkring. Frågan är var man kan dra in på sina kostnader? Service måste göras, däck kan man inte dra ner på eftersom det handlar om säkerhet, bensin måste man ha för att kunna använda bilen. Så det finns endast en sak kvar och det är bilförsäkringen, där kan du spara in pengar på rätt sätt. Bilförsäkring pris och vad kostar en bilförsäkring idag.

Jämför pris på bilförsäkring till din bil:

Moderna
Moderna Försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Få upp till 20% rabatt på din premie genom att samla dina försäkringar.

  Skräddarsy din bilförsäkring med olika tilläggsförsäkringar.
 • Få ett prisförslag:
Folksam
Folksam
 • Folksam
 • Folksams Bilförsäkring Stor är topprankad i Konsumenternas jämförelse.

  Maskinskadeförsäkring ingår upp till 10 år eller 12000 mil i Bilförsäkring Stor.
 • Få ett prisförslag:
ICA
ICA Försäkring
 • ICA Försäkring
 • Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår, båda helt utan självrisk.

  Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden
 • Få ett prisförslag:

Det skiljer sig i första hand på vilken bilförsäkring som du behöver, men är det en äldre typ av bil så räcker det med en trafikförsäkring och det är det billigaste alternativet. Priserna skiljer sig beroende på vilken bil det är men på ett ungefär så kan man säga att den kostar runt 1600:- per år, men kan skilja sig mellan de olika bolagen. Tänk på att denna försäkring täcker endast precis som det låter, trafik. Saker som inbrott, glas med mera täcks inte. Vill man ha en bättre typ av bilförsäkring så är nästa steg en halvförsäkring och den täcker saker som brand, stöld, glas, maskin, rättsskydd med mera.

Det kan alltså skilja sig mellan de olika bolagen. Precis som med trafikförsäkringen så är det beroende på bilmodell, och här spelar även saker in som var bilen är placerad (inomhus eller utomhus, garage, låst garage etc.) och även hut stöldbegärlig bilen är. Därför skiljer sig priserna rejält, men för en vanlig typ av bil så att säga så ligger en årspremie på runt 350: – i månaden eller runt 4000 per år. Det finns självklart billigare premier men som sagt det är beroende på bil.

Hel- eller halvförsäkring

Den dyraste försäkringen som då täcker allt så att säga är en helförsäkring, och är den vanligaste försäkringen för nyare bilar. Denna typ av bilförsäkring innehåller allt som en halvförsäkring har plus vagnskada som du själv vållar vid olycka. Premien baseras precis på samma sätt som hos en halvförsäkring, men du kan också ibland välja hur stor självrisk du vill ha på de olika typerna av skadorna. Premien påverkas alltså om du bestämmer dig för en lägre självrisk. Det är svårt att ge ett riktmärke för vad det kan kosta, men för en standard bilförsäkring för en ungdom kan den ligga på hela 15000:- per år och för en Volvo som exempel kan kosta runt 5000:- per år.

Det du skall tänka på är att jämför de olika försäkringsbolagen för att få den bästa bilförsäkring pris. Det kan alltså skilja sig rejält, och du kan på nätet använda dig av olika prisjämförelser och därmed få ett snabbt resultat. Du skriver enkelt i ditt registreringsnummer och efteråt så får du resultatet med den körsträcka, typ av försäkring som du har valt. Lycka till!

Recension:
Bilförsäkring pris
Betygsatt av: BilligasteBilförsäkringen.nu
Betyg: 5