Meny Stäng

Netviq

Netviq är ett försäkringsbolag som erbjuder väldigt billiga försäkringar, främst för att deras försäkringar endast kan köpas via nätet. De ingår i Nordens näst största försäkringskoncern, Tryg, där även Moderna Försäkringar ingår. Över 12 år har Netviq funnits på nätet och pressat priserna på olika försäkringar. Netviqs ambition är att erbjuda prisvärda försäkringar utan att för den sakens skull göra avkall på produktinnehållet.

Billiga försäkringar

Netviqs affärsidé är att erbjuda riktigt billiga försäkringar. Detta görs utan att ta bort viktiga delar och förmåner från försäkringarna. Istället jobbar försäkringsbolaget för att sänka sina egna kostnader och på så vis göra försäkringarna billigare för kunderna. Genom att samla allt på nätet så agerar försäkringsbolaget så kostnadseffektivt som möjligt och detta gynnar förstås kunderna. Alla försäkringshandlingar skickas via e-post, vilket gör att företaget sparar in de pengar de annars skulle ha lagt på porto.

Netviq erbjuder också möjligheten för kunderna att ytterligare sänka sin månadspremie genom att välja högre självrisker än vad branschen i stort har. På så vis kan man, om man vill, betala lite mer när något händer, men undvika att betala en hög försäkringspremie resten av tiden. Något som också gör att Netviq kan erbjuda billiga försäkringar är att de inte har några mellanhänder. Exempelvis samarbetar de inte med företag som jämför försäkringar. På så vis slipper försäkringsbolaget betala ut provisioner till mellanhänderna och så kan de istället erbjuda kunderna billigare försäkringar.

Vårt toppval

ICA bilförsäkring

ICA-bonus på kostnaden

 • Topprankad i test

 • Fast pris i 5 år

 • ICA-bonus på försäkringen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Bärgningshjälp 24/7

Hedvig

Helt utan bindningstid

 • Utan bindningstid

 • Vägassistans 24/7

 • Personlig service i appen

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Anpassat skydd

Gofido

Konkurrenskraftigt pris

 • Utan bindningstid

 • Helt digitalt

 • Anpassa ditt skydd

 • Hel, halv & trafikförsäkring

Försäkringsutbud

Än så länge finns följande försäkringar att teckna hos Netviq: bilförsäkring, husvagnsförsäkring, släpvagnsförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring och fritidshusförsäkring. Till dessa försäkringar finns också ett antal tilläggsförsäkringar som man kan välja ifall man önskar komplettera sitt försäkringsskydd.

Bilförsäkring

Just bilförsäkring är populärt att teckna hos Netviq. Kanske för att bilförsäkringar annars är relativt dyra och man som bilägare gärna vill pressa priserna på dessa. Hos Netviq kan man skapa sin egen individuella bilförsäkring genom att lägga till eller ta bort olika tilläggsförsäkringar. För att sänka premien ytterligare kan man välja en högre självrisk och då får man i gengäld en lägre månadsavgift. Netviq erbjuder 30 dagars öppet köp ifall man under tiden skulle hitta en billigare försäkring. Netviq är faktiskt det enda svenska försäkringsbolaget som lovar detta och det visar hur säkra de är på att erbjuda marknadens billigaste bilförsäkringar.

Hemförsäkring

Även hemförsäkring och villaförsäkring är billiga hos Netviq. Något som är unikt hos Netviq är också att man kan vara med och påverka priset på försäkringen exempelvis genom att göra en noggrann uppskattning av värdet på lösöret istället för att använda en schablon som annars oftast är fallet. Precis som när det gäller bilförsäkring kan man också sänka kostnaden genom att välja en högre självrisk och man kan välja till eller ta bort olika tilläggsförsäkringar för att få exakt den försäkring man själv vill ha.

Fler försäkringsbolag:
Gjensidige
Saluansvar